ŽENA A KRÁSA‎ > ‎

Krásná pleť, vlasy a nehty

Naše články

  • Akné – tipy z přírody Akné, zanícené póry, červené pupínky a černé tečky trápí nejenom náctileté. Akné zažila doslova na vlastní kůži většina lidí a mnoho z nich se s akné potýká celý život. Zbavit ...
    Posted May 27, 2012, 7:52 AM by admin _
  • Kokosový olej v péči o pleť a vlasy Panenský kokosový olej pochází z tropických ostrovů tichomoří, které nám také připomíná svou exotickou vůní. Pro svou opojnou vůni se kokosový olej využívá k vynikajícím relaxačním masážím. Nachází uplatnění pro ...
    Posted Nov 20, 2013, 11:29 AM by admin _
  • Jojobový olej v kosmetické péči Jojobový olej bývá často zařazován mezi panenské oleje, ačkoli de facto panenským olejem není. Jojobový olej je tekutým voskem, který produkuje stále zelená rostlina Simondsie čínská (Chimondsia chinensis). Známé jsou ...
    Posted Apr 5, 2012, 5:49 AM by admin _
  • Ricinový olej na řasy Ricinový olej je specifických rostlinným olejem. Získává se ze semen tropické rostliny – skočce obecného, u nás známého spíš jako ricin nebo ricinovník. Ricinový olej prochází několikanásobnou filtrací a tepelným zpracováním ...
    Posted Apr 3, 2012, 11:46 PM by admin _
  • Tipy v péči o pokožku V široké paletě zdraví prospěšných účinků pupalkového oleje, především obsažených mastných kyselin najdeme i příznivé působení na stav pokožky, vlasů a nehtů. BIO Pupalkový olej působí na zlepšení pleti prostřednictvím ...
    Posted Mar 6, 2012, 1:50 AM by admin _
  • Dýňový olej netradiční barvy a skvělé chuti Dýňový olej vyniká před ostatními panenskými oleji v několika ohledech. Především jde o vysoký obsah zinku, kterým předčí všechny známé rostlinné oleje. Vedle zinku obsahuje i další cenné minerály jako ...
    Posted Mar 6, 2012, 1:49 AM by admin _
  • BIO Pupalkový olej a vlasy BIO Pupalkový olej užívaný vnitřně se má mnoho blahodárných účinků na zdraví celého organismu. Mj. se podílí na zlepšování kvality pleti, vlasů a nehtů. Pomáhá také zmírňovat řadu kožních onemocnění ...
    Posted Feb 21, 2012, 7:52 AM by admin _
  • Návod na domácí masáž hlavy V nabídce masážních a wellness center se dnes často objevuje také antistresová masáž hlavy, která má svůj původ v indickém holistickém systému – ajurvédě. Ajurvéda jako věda života je považována za ...
    Posted Feb 21, 2012, 7:49 AM by admin _
Showing posts 1 - 8 of 8. View more »


Akné – tipy z přírody

posted May 27, 2012, 7:52 AM by admin _

Akné, zanícené póry, červené pupínky a černé tečky trápí nejenom náctileté. Akné zažila doslova na vlastní kůži většina lidí a mnoho z nich se s akné potýká celý život. Zbavit se akné mohou pomoci přírodní prostředky s dezinfekčním působením, které pročistí póry, působí proti projevům akné a zabraňují vzniku a šíření infekce. Při akné vám tak může být užitečný tea tree olej, oceníte i orientální nimbový olej nebo exotický tamanu olej. Jako přírodní antibiotikum se označuje i panenský kokosový olej.


Tea tree oil

Jako nejúčinnější přírodní dezinfekce působí Tea tree oil. Jedná se o esenciální olej z australské rostliny kajeput střídavolistý (nesprávně označovaného jako čajovníku). Tea tree oil nachází široké uplatnění v domácí lékárničce, mj. se užívá k dezinfekci drobných kožních poranění, štípanců, bodnutí hmyzem, účinně působí také proti oparům nebo kožním plísním, zbavuje mykóz pokožku i nehty.

Tea tree olej jako dezinfekce nepálí, neředěný se však užívá pouze lokálně. Způsobuje silné prokrvení, které nemusí být vhodné pro citlivou pokožku. Efektivně ničí bakterie, viry i plísně, přitom nepoškozuje tkáně a dá se užívat i dlouhodobě.

Tea tree oil vám pomůže i z nevzhlednými pupínky – stačí postižená místa potírat čistým tea tree olejem cca 3x denně.


Nimbový olej

Neem olej nebo také česky nimbový olej představuje jeden ze vzácných indických olejů, užívaný tradičně v ajurvédském léčebném systému. Nimbový olej pochází z posvátného stromu Indie zaderachu indického (Azadirachta indica). Je charakteristický obsahem nimbinu, azadirachtinu a dalších přírodních látek, které účinně působí proti mikrobům. Typický je i svou specifickou vůní silně připomínající česnek.

Také nimbový olej je prospěšný při akné, odstraňuje také opary, léčí kožní a nehtové plísně, ekzémy aj. Zjemňuje pokožku, zpomaluje stárnutí pleti, má přitom výrazné antivirové, antibakteriální a protiplísňové vlastnosti.


Tamanu olej

Tamanu olej pochází z Polynésie. Zde se získává lisováním za studena z jadérek plodů posvátného stromu, který domorodci označují jako Atí. Jde o domu, botanicky kalabu obvejčitou (Calophyllum inophyllum). Také tamanu olej nabízí unikátní hojivé, analgetické a dezinfekční vlastnosti, které se uplatňují při léčbě akné.

Tamanu olej účinně zmírňuje projevy akné díky svému protizánětlivému složení, pomáhá i při hojení drobných kožních poranění, jizev, hojí kožní ekzémy, ničí opary i kožní plísně – užívá se přímo na postiženou pleť i nehty.


Kokosový olej

Zatímco nimbový ani tamanu olej se neužívají vnitřně, nejsou vhodné ani jako masážní prostředky k celkovým masážím (užívají se pouze lokálně), kokosový olej jako přírodní antibiotikum nachází široké využití v péči o pleť, pokožku, vlasy nebo nehty, užívá se i jako masážní olej k exotickým kokosovým masážím.

Kokosový olej je unikátní obsahem mastných kyselin, které dokážou ničit bakterie, viry, plísně, kvasinky i jiné patogenní mikroorganismy. Hodí se k ošetření problematické – především suché a poškozené pokožky, slouží také jako masážní olej, regenerační prostředek po opalování, holení nebo depilaci, v neposlední řadě pak také jako přírodní lubrikační gel se smyslnou vůní.


Tea tree olej, nimbový olej, tamanu olej, kokosový olej i další panenské oleje najdete v eshopu SÍLADOTEKU. Zde se také dozvíte řadu užitečných informací o použití tea tree, tamanu oleje či kokosového oleje, čekají na vás také články o dalších z řady vzácných přírodních produktů.

Kokosový olej v péči o pleť a vlasy

posted Apr 9, 2012, 5:42 AM by admin _   [ updated Nov 20, 2013, 11:29 AM ]

Panenský kokosový olej pochází z tropických ostrovů tichomoří, které nám také připomíná svou exotickou vůní.

Pro svou opojnou vůni se kokosový olej využívá k vynikajícím relaxačním masážím. Nachází uplatnění pro profesionální i domácí masáže. Při masážích se využívá také jeho výborná skluznost a schopnost snadno se vstřebat. Kokosový olej předává pokožce své výživné, ochranné a regenerační složky, zanechává ji hebkou, vláčnou a krásně provoněnou.

Kokosový olej se užívá také jako součást péče o pleť, zvláště pokud jde o pleť suchou a poškozenou. Působí proti bakteriím, virům, plísním, kvasinkám i jiným patogenům, takže pomáhá léčit projevy nejrůznějších kožních onemocnění. Kokosový olej zanechává na pokožce jemný ochranný film, užívá se proto v zimě, kdy chrání pleť a rty před mrazem nebo v létě po opalování. Kokosový olej je také vhodný ke zklidnění pokožky po holení.

Těhotným ženám pomáhá kokosovýolej předcházet vzniku strií, ženám po porodu pak zase regenerovat rozpraskané bradavky při kojení. Kokosový olej regeneruje a neškodí miminku. Obsahuje mj. kyselinu laurovou a kaprynovou, které jsou i také složkami mateřského mléka. Zatímco kyselina laurová má především antibakteriální vlastnosti, kyselina kaprynová působí zejména proti kvasinkám.

Kokosový olej zklidňuje podrážděnou pokožku, regeneruje a navíc působí antibioticky. Pro svou výbornou skluznost a také opojnou vůni se užívá i jako nenahraditelný lubrikační gel (pozor, není však vhodný pro použití v kombinaci s latexovými kondomy).

Kokosový olej je prospěšný i v péči o vlasy, vyživuje a regeneruje suché a poškozené vlasy, navrací jim vitalitu a lesk. Užívá se v podobě olejového zábalu, kdy se nanáší na suché a čisté vlasy, nechá se jako vlasová maska působit asi půl hodiny a poté se opláchne a smyje jemným šamponem.

Kokosový olej regeneruje také nehty, navíc působí proti plísním, stačí ho vtírat do nehtových lůžek nebo užívat místo krému na ruce.

Jojobový olej v kosmetické péči

posted Apr 5, 2012, 5:49 AM by admin _

Jojobový olej bývá často zařazován mezi panenské oleje, ačkoli de facto panenským olejem není. Jojobový olej je tekutým voskem, který produkuje stále zelená rostlina Simondsie čínská (Chimondsia chinensis). Známé jsou především plody Simondsie, které svým tvarem nápadně připomínají kávová zrna, podstatně větších rozměrů


Pečující jojobový olej

Jojobový olej je nedílnou součástí mnoha pečujících kosmetických přípravků, v péči o pleť, pokožku celého těla i vlasy se užívá často také přímo neředěný.

Jojobový olej je velice podobný tukům, které produkují mazové žlázy pokožky, ta ho tedy ochotně přijímá za vlastní. Jojobový olej má vynikající vyživující, hydratační a hojivé schopnosti. Pro vysoký obsah nenasycených mastných kyselin, stopových prvků a především antioxidačního vitamínu E, který je známý svými pečujícími vlastnostmi na pokožku, patří k nejcennějším rostlinným olejům užívaným v kosmetické péči.


Jojobový olej pro všechny typy pokožky

Jojobový olej se skvěle hodí k péči o všechny typy pokožky, včetně té nejcitlivější. Mohou ho užívat i novorozenci. Nezpůsobuje alergické reakce, má vynikající hojivé účinky.

Jojobový olej má schopnost udržovat přirozenou vlhkost pokožky, vyživuje ji a zanechává ji sametově hebkou. Pravidelná aplikace jojobového oleje zvyšuje odolnost pokožky. Příznivě působí také na pružnost pleti, pomáhá redukovat známky stárnutí.

Jojobový olej má přirozený UV filtr 3-4, bývá proto součástí regeneračních přípravků na opalování.

Pro své snadné roztírání a výbornou skluznost se jojobový olej užívá také k masážím.


Jojobový olej i na vlasy

V neposlední řadě nachází uplatnění i v péči o vlasy. Užívá se ve formě olejových zábalů nebo se pár kapek jojoby aplikuje přímo na konečky vlasy jako bezoplachová regenerační kůra.


Kde čistý jojobový olej koupit?

Jojobový olej najdete v nabídce eshopu s panenskými oleji na www.lnenyolejleci.cz. Koupit ho můžete i v přírodním eshopu Síla doteku na www.siladoteku.cz, který je věnován unikátním přírodním produktům, které pečují o tělo i o duši.

Ricinový olej na řasy

posted Apr 3, 2012, 11:45 PM by admin _   [ updated Apr 3, 2012, 11:46 PM ]

Ricinový olej je specifických rostlinným olejem.

Získává se ze semen tropické rostliny – skočce obecného, u nás známého spíš jako ricin nebo ricinovník. Ricinový olej prochází několikanásobnou filtrací a tepelným zpracováním, přestože jsou semena této rostliny prudce jedovatá, ricinový olej toxický není. Právě naopak. 

Ricinový olej se užívá v potravinářství, kosmetice, farmaceutice i dalších průmyslových odvětvích.

Ricinový olej nachází uplatnění i v domácím prostředí - ve formě ricinových zábalů na bolavé svaly a klouby. Ricinový olej má totiž schopnost stimulovat činnost lymfatického systému, tím urychluje regeneraci poškozených tkání, napomáhá detoxikaci. Také pro své silné promaštující vlastnosti se užívá při hojení jizev, léčbě bradavic a dalších poškození kůže.


Ricinový olej jako regenerátor na řasy

Ricinový olej bývá běžnou součástí většiny regenerátorů řas. Užívá se pro obnovení hustoty a délky řas, které často bývají poškozené užíváním řasenek a další dekorativní kosmetiky. Ricinový olej stimuluje růst řas.


Jak ricinový olej na řasy aplikovat?

Ricinový olej se dá na řasy nanášet i přímo, je však třeba dbát na to, aby se nedostal do očí. Některé citlivé jedince může ricinový olej dráždit.

Chcete-li vyzkoušet ricinovou regenerační kůru na řasy, není nic jednoduššího než si pořídit čistý ricinový olej (zakoupíte ho např. v eshopu na www.lnenyolejleci.cz nebo www.siladoteku.cz) a pravidelně, nejlépe vždy večer ho nanášet opatrně na konečky řas. Již po týdnu či dvou vaše řasy budou znatelně hustější a delší.

Ricinový olej můžete na řasy nanášet prostřednictvím čistého kartáčku staré řasenky nebo vatové tyčinky. Soustřeďte se zejména na jejich konečky. Dbejte na to, aby se ricinový olej nedostal do očí. Ricinový olej se na řasy zejména z praktických důvodů nanáší večer a je tak součástí noční péče.


Vše o ricinovém oleji najdete na webových stránkách www.ricinovyolej.cz. Dozvíte se zde nejenom o jeho použití na řasy, ale také na různá kožní onemocnění. Dočtete se i o hojivých ricinových obkladech.

Tipy v péči o pokožku

posted Mar 6, 2012, 1:50 AM by admin _

V široké paletě zdraví prospěšných účinků pupalkového oleje, především obsažených mastných kyselin najdeme i příznivé působení na stav pokožky, vlasů a nehtů. BIO Pupalkový olej působí na zlepšení pleti prostřednictvím vnitřního užití (užívá se 1 kávová lžička 2x denně).

Více se dozvíte v sekci Použití BIO pupalkového oleje.


BIO Pupalkový olej se používá také v přímé péči o citlivou a poškozenou pokožku. Bývá účinnou přísadou luxusní pleťové kosmetiky. Lze ho přidat i do klasického krému nebo tělového mléka, které oživí o své cenné bioaktivní přísady.

Pupalkový olej se užívá i k přímému ošetření pleti i pokožky celého těla.

Pupalkový olej je skvělou přísadou regeneračních domácích pleťových masek a kůr.

Nechte se inspirovat našimi tipy na užití BIO pupalkového oleje v péči o pokožku!


Pupalková maska pro citlivou a poškozenou pleť

Smíchejte asi lžičku BIO pupalkového oleje se smetanou ke šlehání a aplikujte na vyčištěnou pleť. Pupalková maska zklidní a vyhladí vaši pleť, stačí ji ponechat působit cca 20 minut, 1-2x týdně.

Pleťová maska z pupalkového oleje také pomáhá při akné.


Pupalkový peeling pro vyhlazení a projasnění pleti

Domácí peeling spočívá v kombinaci BIO pupalkového oleje (užívají se i další panenské oleje) a brusných částeček. Pro citlivou a narušenou pleť je ideální mletá káva (dá se použít i již vyvařená káva).

Na důkladně očištění obličej naneseme vrstvičku pupalkového oleje smíchaného s malým množstvím kávy, jemně třeme a masírujeme, dokud je nám to příjemné. Postupným třením z obličeje káva postupně opadá a pupalkový olej se vstřebá do pokožky. Příp. je možné zbytky oleje otřít vatovým polštářkem.

Po aplikaci peelingu zůstane pleť jasnější, živější a zdravější.

Pro normální pokožku se dá místo kávy užít i jemný pískový cukr, který je drsnější.


Pupalková lázeň pro vysušenou a poškozenou pleť

Vysušená, poškozená a citlivá pokožka celého těla si zaslouží blahodárnou lázeň. Základní ingrediencí bude BIO pupalkový olej (cca 2 kávové lžičky), který smícháme s 25 dcl tučné smetany. Můžeme přidat i cca 2 lžíce medu. Zklidňující směs poté rozmíchejte ve své lázni a dopřejte si její uvolňující a zkrášlující působení.


Pupalkový olej je výborný i jako regenerátor nehtů, kdy se přímo jemně vmasírovává do konečků prstů.

Užívá se i pro zlepšení kvality vlasů. Více se dozvíte v našem článku:BIO Pupalkový olej a vlasy.

Dýňový olej netradiční barvy a skvělé chuti

posted Mar 6, 2012, 1:49 AM by admin _

Dýňový olej vyniká před ostatními panenskými oleji v několika ohledech.

Především jde o vysoký obsah zinku, kterým předčí všechny známé rostlinné oleje. Vedle zinku obsahuje i další cenné minerály jako železo, vápník, mangan, draslík aj. V dýňovém oleji najdeme také vitamíny A,C a E, vitamíny skupiny B, kyselinu listovou a další zdraví prospěšné látky, které mu dávají do vínku mj. skvělé antioxidační vlastnosti.

Stejně jako ostatní panenské oleje obsahuje i dýňový olej nenasycené mastné kyseliny – pro lidské tělo nepostradatelné, prospěšné mj. pro kardiovaskulární systém.


Vynikající regenerační tělový olej

Dýňový olej je proto skvělým výživným a regeneračním tělovým olejem, lze ho užívat i ve formě vlasových zábalů. Také díky vysokému obsahu zinku podporuje růst vlasů.


Dýňový olej ve zdravé kuchyni

Dýňový olej, který se lisuje z typických plochých semínek dýně (tykve obecné), vyniká také netradiční zelenohnědou barvou. Ta může připomínat klasický motorový olej. Vedle toho však dýňový olej nabízí také originální jemně oříškovou chuť a vůni se sladkým nádechem. Právě tato chuť a také cenné složení dýňového oleje se využívá ve zdravé kuchyni.

Dýňový olej se užívá k dochucení zeleninových salátů, tvoří ingredienci salátových dresinků i domácího pesta. Může se přidávat do nejrůznějších pomazánek. Skvěle dochutí také vařenou rýži, brambory. Hodí se také v kombinaci se sýry. Nachází uplatnění i k zakapávání polévek.

Dýňový olej se však hodí i ke sladkým dezertům, moučníkům a ovocným salátům. Může se kombinovat i s posypáním s dýňovými semínky, dodá lahodnou oříškovou chuť například palačinkám s ovocem a se šlehačkou.

Dýňový olej se hodí především do studené kuchyně, snese i mírné tepelné zpracování. Může se zahřívat max. do 120 stupňů. Rozhodně se nehodí na smažení.

Při přímé konzumaci se doporučuje jedna až čtyři čajové lžičky dýňového oleje denně.


A jaké jsou jeho účinky dýňového oleje?

  • dýňový olej pomáhá mužům při problémech s prostatou
  • užívá se jako zdroj potence a energie
  • podporuje správnou funkci ledvin a pomáhá při problémech močových cest
  • zklidňuje trávící trakt, je prospěšný při vředových onemocněních
  • má antioxidační a regenerační vlastnosti

Také panenský dýňový olej, stejně jako další cenné panenské oleje ve své nejčistší podobě zakoupíte v e-shopu www.LNĚNÝ OLEJ LÉČÍ.cz.

BIO Pupalkový olej a vlasy

posted Feb 21, 2012, 7:52 AM by admin _

BIO Pupalkový olej užívaný vnitřně se má mnoho blahodárných účinků na zdraví celého organismu. Mj. se podílí na zlepšování kvality pleti, vlasů a nehtů. Pomáhá také zmírňovat řadu kožních onemocnění.

Z hlediska vlasů je nejvhodnější pro suché a poškozené vlasy. Ty pomáhá vyživovat, posilovat a chrání je před vnějšími vlivy prostředí. Při vnitřním užívání pupalkového oleje se užívá 1 kávová lžička oleje 2x denně.

Více se dozvíte v sekci Použití BIO pupalkového oleje.


Pupalkový olej se aplikuje také přímo na vlasy. Ideální je jeho vnější použití ve formě zábalů na vlasy.


Zábal na vlasy z BIO pupalkového oleje

Pro vytvoření posilujícího balzámu na suché a poškozené vlasy vám stačí trocha pupalkového oleje. Je dobré pupalkový olej před aplikací na vlasy mírně zahřát, tím se prohloubí jeho prospěšné působení. Rozhodně však pupalkový olej nevystavujte příliš vysokým teplotám. Zcela postačí, když nalijete trochu BIO pupalkového oleje do menšího igelitového sáčku a na pár minut ho vložíte do horké vody.

Zábal z pupalkového oleje na se aplikuje na suché, ale čisté vlasy. Pokud jste si právě vlasy umyli, je dobré je zcela vysušit a sečkat několik hodin než ho aplikujete.

Aplikaci teplého pupalkového zábalu začněte od kořínků a vlasové pokožky, postupujte přes délku vlasů až ke konečkům. Na ty se zaměřte. V případě, že se vaše pokožka často mastí, vynechejte při aplikaci oblast vlasové pokožky a zábal aplikujte přímo pouze na délku vlasů a vlasové konečky.

Po aplikaci pupalkového zábalu vlasy zabalte do potravinové fólie, kterou můžete ještě přikrýt ručníkem. Zábal ponechejte na vlasech po dobu 30 – 45 minut.

Balzám z pupalkového oleje aplikujte na vlasy 1x týdně.


Pupalkový olej se užívá také jako nehtový stimulátor, najde i další využití v péči o pleť, dá se aplikovat také ve formě pleťových masek.

Více se dočtete v našem dalším článku: BIO Pupalkový olej: tipy v péči o pokožku

Návod na domácí masáž hlavy

posted Feb 21, 2012, 7:49 AM by admin _

V nabídce masážních a wellness center se dnes často objevuje také antistresová masáž hlavy, která má svůj původ v indickém holistickém systému – ajurvédě. Ajurvéda jako věda života je považována za nejstarší léčebný systém světa, vychází z ní všechny moderní disciplíny. Antistresová masáž, kterou si dnes můžeme dopřát i u nás, má své kořeny právě v Indii, kde se praktikuje již po tisíce let a je součástí každodenního života Indů.


Masáž hlavy pomáhá proti stresu a má i řadu dalších přínosů

Masáž hlavy je založena na poznatku, že právě na hlavě, příp. šíji a rukou je mnoho bloků a napětí, které se dá odstranit vhodnými masážními technikami. Hlava, která bývá ve většině klasických masáží neprávem opomíjena, je centrem negativních myšlenek.

Právě na hlavě, především v oblasti zátylku, ale i na čele či v oblasti obočí, spánků nebo nad rty přitom existují energetická místa, která vhodným stlačením dokážou uvolnit napětí. Antistresová masáž, kterou si dnes můžete dopřát v mnoha masážních a wellness centrech tak přináší především psychické uvolnění, ulevuje od úzkosti, podrážděnosti a únavy, zlepšuje koncentraci. Pomáhá při nespavosti, bolestech hlavy stresového původu nebo při očním napětí.


Vyzkoušejte principy masáže hlavy doma!

Masáž hlavy zahrnuje nejrůznější hmaty po celé hlavě, v oblasti šíje i na rukou. Masáž hlavy mj. prokrvuje pokožku hlavy, dochází k lepšímu vyživování tkání a je tak podporován i růst vlasů.

I doma si můžete vyzkoušet, jakou úlevu představuje uvolnění napětí na hlavě. Spojte masáž hlavy s běžnou péčí o vaše vlasy nebo např. olejovým zábalem na vlasy. Udělá to dobře vaší duši i vašim vlasům.


Olejový balzám na vlasy a masáž hlavy

Pupalkový olej je známý pro své zkrášlující účinky. Dokáže obnovit vitalitu a pružnost poškozeným vlasům. Prostřednictvím olejového zábalu vlasy vyživuje a navrací jim lesk.

Zkuste pupalkový olej před samotným zábalem aplikovat formou masáže hlavy!


Domácí masáž hlavy – jak postupovat?

  • Mírně nahřejte pupalkový olej a vlijte ho do misky. Do misky vždy v případě potřeby namáčejte konečky prstů, abyste olej mohli vmasírovat do pokožky hlavy.
  • Začněte v oblasti týlu. V místě, kde je začátek lebky a končí krk se nachází řada energetických bodů. Zde se hromadí nejvíce napětí a stisky v těchto místech mohou přinést úlevu. Jemnými tlaky všemi prsty procházejte celou oblast, tlak můžete postupně zvyšovat, pokud budete cítit úlevu. Největší tlak vyvinete palci.
  • Opět namočte prsty do oleje a mírně roztaženými prsty procházejte po celé hlavě. Začněte u ucha a posunujte se klikatými pohyby až na temeno hlavy. Pohyby prstů vám můžou připomínat hrábě, jako „hrabítka“ se také tato masážní technika nazývá. Věnujte se oběma stranám hlavy, pokud to zvládnete, můžete i zároveň prostřednictvím obou končetin.
  • Postupně procházejte prsty vlasovou pokožku ve všech směrech, zvyšujte a snižujte tlak, jak vám to bude příjemné.
  • Dále přejděte k vlasům, zůstaňte u kořínků. Prsty namočenými v oleji vždy uchopte pramen vlasů a mírně zatahejte, můžete uplatňovat krouživé pohyby – i na pokožku hlavy, může to připomínat aplikaci šamponu, hmaty se proto také naývají tzv. šampónování.
  • Postupně přejděte k aplikaci oleje na celou délku vlasů a vlasové konečky.
  • Po masáži a aplikaci oleje na vlasy si dopřejte ještě relaxaci. Vlasy zabalte do fólie, příp. ještě přikryjte ručníkem a nechte zkrášlující zábal působit asi půl hodiny.

1-8 of 8